Spuitwerken


Latex spuiten & Lak spuiten


Waarom spuitwerk?

Het latex en lak spuiten van woningen en bedrijven houdt in het aanbrengen van latex op wanden en plafonds (bijna alle ondergronden) en het aanbrengen van lak op houtwerk, waarbij wij o.a. gebruik maken van  Airless-spuitmachines. Bij het airless latex en lak spuiten wordt de latex/lak als het ware ‘verneveld’ op uw wanden en plafonds en uw houtwerk. Dit gebeurt bij latex spuiten onder een druk van 180-200 bar en bij lak spuiten onder een druk van 50 bar met luchtondersteuning. Dit proces zorgt voor een strak en streeploos resultaat, waarbij de structuur van de ondergrond bewaard blijft. Dat wil ook zeggen dat oneffenheden in de ondergrond niet verdwijnen. Ideaal dus voor glad stucwerk, spachtelputz, granol en afgewerkte gipsplaten. De kwaliteit van de ondergrond bepaalt dus in grote mate het eindresultaat!

Wanneer Latex en Lak spuiten?

Latex spuiten en lak spuiten leent zich specifiek voor objecten die leeg zijn of zich nog in de bouwfase bevinden. Een woning of een pand vol met meubels en spullen die ingepakt moeten worden is een tijdrovende bezigheid, en daardoor duurder.

Hoe berekenen wij het latex spuiten?

Het latex spuiten wordt berekend  met een prijs per m2. Hoe hoger het aantal te spuiten m2, hoe lager de prijs per m2. De oppervlakteberekening doen wij aan de hand van de  bouwtekening of meten wij ter plaatse met een afstandsmeter. Wij meten de bruto oppervlakte, dit wil zeggen dat wij ramen en deuren meenemen in de calculatie, dit spuiten wij weliswaar niet, maar moet wel ingepakt worden wat een stuk tijdrovender is dan het enkel te spuiten.

Voordelen van latex spuiten

Glad resultaat met de verfspuit

Het verven van muren met een verfspuit geeft een strakker en egaler resultaat in vergelijking met de keuze voor het traditionele rollen. Latex spuiten kan worden uitgevoerd in elke gewenste kleur met een streeploos resultaat.

Sneller als u latex laat spuiten

Latex spuiten van uw plafonds of muren gaat een stuk sneller dan bij het traditionele rollen. Binnen 1 à 2 werkdagen kunnen wij uw hele huis of pand met latex afspuiten (gem woonoppervlakte 150m2)

Goedkoper met latex spuiten

Door de tijdsbesparing is latex spuiten gemiddeld 30% goedkoper dan het gebruik van het traditionele rollen.

Bijna elke ondergrond te spuiten met latex

Latex muurverf kan worden aangebracht op de meest uiteenlopende ondergronden zoals glad stucwerk, schuurwerk, gipsplaten, spack, glasweefsel, hout, beton, granol, pleisterwerk en steen.


Lak spuiten

 

Ook  het fijne spuitwerk met lak, op al het houtwerk van uw interieur, doen wij voor u. Met  lak spuiten kunt u eveneens een ongeëvenaard  strak en egaal resultaat bereiken. Lak spuiten wordt tegenwoordig veel toegepast in bestaande woningen en in nieuwbouw woningen. In plaats van het traditioneel schilderen met de kwast en de roller, wordt een hoogwaardige lakspuit machine gebruikt. Dit geeft vele voordelen t.o.v. het traditioneel schilderen van kozijnen, deuren, plinten, trappen etc.
Het schuren, plamuren en kitten is een proces dat exact hetzelfde is en blijft. Echter het verfspuiten gaat snel en efficiënt en kan wel oplopen tot 50% tijdwinst.

 

Wij werken in de gehele provincie en daar buiten.

 

Voordelen van lakspuiten

 

Hoogwaardige afwerking

Alle houtwerk coaten i.c.m. onze spuitmachines geeft een zeer mooi resultaat

Krasvast en slijtvaste verflaag

Wij spuiten met sterke PU watergedragen verfsystemen.

Niet vergelend en sneldrogende verf

Hogere laagdikte

2 lagen met een roller is gelijk aan 1 x spuiten. Wij spuiten altijd 2 lagen.

Mat, zijdeglans en hoogglans

U kiest de uitstraling

 

Bent u benieuwd wat we nog meer voor uw binnen project kunnen doen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvende offerte.